Home / Novosti & dešavanja / Preživjeli smo najhladniji dan u posljednjih pola vijeka, a evo kada stiže NOVI LEDENI ŠOK!

Preživjeli smo najhladniji dan u posljednjih pola vijeka, a evo kada stiže NOVI LEDENI ŠOK!

Ledeni talas koji je zahvatio regiju trajaće do srijede, ali ne opuštajte se jer nas nakon kratkotrajnog otopljenja čeka bar još jednom sve ovo isto! U Srbiji je prekjučer izmjerena najniža temperatura od 1961. godine. Prema riječima meteorologa Nedeljka Todorovića, u Sjenici je zabilježeno čak minus 27 stepena, a nezvanično, temperatura na Pešteru išla je i do minus 33! Dramatično niske temperature zahvatile su cijelu Srbiju.

– Temperature su svuda u zemlji niske, oko minus 20 stepena. Polako bi trebalo da počne da popušta temperatura. Biće snijega, ali neće biti vjetra koji je odgovoran za stvaranje snježnih nanosa. Ledeni talas će se ponoviti bar još jednom početkom februara – kaže za „Blic“ Todorović.

 

Ledene epizode mogle bi da se ponovo i u martu, ali u blažem obliku, kada nas sredinom mjeseca očekuje oproštajni snijeg, prema riječima sagovornika.

Snijeg, nanosi, led i vjetar stvarali su velike probleme građanima širom Srbije. Pojedina mjesta, kao što je Prijepolje ili Blace, ostajala su bez struje i vode.

(Blic.rs)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *